Задържаха 7 мъже докато разкомплектоват краден микробус в София

90

На 23 януари в полицията бил получен сигнал за откраднат микробус „Мерцедес Спринтер“, паркиран в ж.к. „Хаджи Димитър“. След проведени оперативни действия било установено, че микробусът е откаран за разкомплектоване на адрес в Нови Искър и в рамките на проведена полицейска операция, в хале на посочения адрес.

служители на сектор „Престъпления свързани с МПС“ открили мерцедеса в процес на разкомплектоване. На място униформените задържали петима мъже. други двама- на 35 и 36 години, успели да избягат и да се укрият. При осъществените оперативно- издирвателни действия, на 29 януари те били установени и задържани.
Служители на сектор „Престъпления, свързани с МПС“-СДВР задържаха седмина мъже в момент на разкомплектоване на краден микробус, съобщиха от МВР.
След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийска районна прокуратура двамата бегълци са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.215 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 лева, на всеки. Останалите петима са разпитани като свидетели и освободени. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама