Ето коя е любимата гей кола в Европа

153

Мъжете с нетрадиционна сексуална ориентация в Европа провеждат паради и конкурси за красота, създават клубове, а също така избират и кола на годината.

Този конкурс, който определя най-добрата кола, се организира от 2005 г. от организацията Ledorga, чиито участници са членове с нетрадиционна сексуална ориентация от Германия, Великобритания, Франция и Белгия, пише blitz .

Това, което отличава конкурса, провеждан от Ledorga е, че неговото жури не е от експерти, а от обикновени шофьори, които са в организацията. За най-добра кола те гласуват на сайта, определяйки победителя с най-голям брой гласове.

При избора за Европейска гей кола на годината (European Gay Car of the Year) могат да бъдат включени само нови модели коли, пуснати на европейския пазар в периода 1 януари – 31 декември предишната година.

И така, най-добрата кола за 2019 г. гей-автолюбителите избраха френска кола – Renault Alpine A110, която беше показана за пръв път пред обществеността на автомобилното изложение в Женева 2017.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама