Ето ги полицаите рекетьори от 4-то РПУ

932

Между 1000 и 4000 лева „такса спокойствие“ взимали петимата полицаи от Четвърто районно управление в София, които бяха арестувани в сряда.

Това са шефът на сектор „Икономичека полиция“ – Красимир Кръстев и полицейските служители Георги Найденов, Марио Дринцолов, Радослав Томов, Антони Апостолов.

Според собственици на заведения ,които са били изнудвани от рекетьорите в униформа, корумпираните служители на реда определяли тарифите според оборотите, пише trafficnews.

„Вербуването“ на собствениците ставало след обичайните проверки, когато обикновено били откривани нередности. Тогава полицаите „великодушно“ обяснявали на притежателите на заведения, че може да си спестят проблемите и да бъдат предупреждавани кога ще бъдат проверявани.

Услугата обаче си имала съответната цена. При постигнато споразумение за „месечния абонамент“ някой от групата полицаи рушветии идвал във вече набелязано заведение и казвал на собственика, в кой ден да очаква проверка. Обикновено предупрежденията се правели ден или седмица преди инспекцията.

Според изнудваните собственици обаче няколко месеца след като схемата заработила, таксата се увеличила почти двойно.

Единственият жест, който рекетьорите в униформа били склонни да направят е, че при слаби месеци с малък оборот, на собственика се давала отстрочка и възможност да плати само част от сумата.

Ако кръчмарят обаче започнал да се бави много, някой от групата му обяснявал, че „шефът е нервен“ и трябва да побърза със събирането на парите. Всички собественици, които плащали „такса спокойствие,“ били предупреждавани да не казват на никого, ако не искат да имат много сериозни проблеми.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама