Само за няколко часа: Трима хвърлиха 13 бона през терасата

182

Вчера само за четири часа трима старозагорчани изхвърлиха през прозорци и тераси близо 13 000 лв., таблет и дебитна карта, съобщават от пресцентъра на МВР.

На 22.01.19 г., в 9:55 ч., във Второ РУ – Стара Загора се явила 55-годишна жена от гр. Стара Загора, която и заявила, че е получила обаждане на домашния си телефон от непознато за нея лице, което се представило за служител на полицията и поискало съдействие за задържане на телефонни измамници. Около 16 ч. жената хвърлила от тераса на дома си торбичка, съдържаща сумата от около 340 лв., таблет и дебитна карта, чрез която по-късно е извършена транзакция в размер на 30 лева.

При друг случай 58-годишна жена от Стара Загора се оплакала на полицията, че е получила обаждане на домашния си телефон от непознато за нея лице, което се представило за служител на полицията и поискало съдействие за задържане на телефонни измамници. Тя признала, че между 10.20 – 11.30 ч. на същата дата, жената хвърлила на три пъти през прозорец на дома си общата сумата от 10 000 лева.

Пак на същия ден 75-годишен мъж от Стара Загора съобщил на полицията, че е получил обаждане на домашния си телефон от непознато за него лице, което се представило за служител на полицията и поискало съдействие за задържане на телефонни измамници. След разговора, около 16 ч. на същата дата, мъжът хвърлил от тераса на апартамента, в който живее, торба, съдържаща сумата от 2 660 лв.

И по трите случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама