Йончева: Атаката срещу мен е за сплашване (ВИДЕО)

56

Атаката срещу мен е за сплашване. Така депутатът Елена Йончева коментира повдигнатите ѝ обвинения.

„Тази атака започна, след като поискахме независима експертиза на българските магистрали. Правителството и Борисов използват създадената и контролирана от тях специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат всеки, който разкрива как шайката разграбва България. Тази атака няма да ни спре”, заяви Йончева.

Междувременно от прокуратурата излязоха с пространно изложение на своята версия по случая – с механизмите, по които над 330 хил. лв. са стигнали от КТБ през „фактически контролирани от Цветан Василев търговски дружества” до самата Елена Йончева, която всеки месец си нареждала по 12 270 лв. заплата и използвала останалата сума за покупка на техника.

Според държавното обвинение става дума за „особено тежък случай” на присвояване, извършено от организирана престъпна група, като освен това няма данни Йончева да е работила за TV7 – според прокуратурата тя е продавала филмите си на телевизията.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама