Циганин нападна с брадва курсанти от Националния военен университет

467

Курсанти от Националния военен университет са били нападнати снощи, 13 януари, към 19.00 ч. докато пътуват от Сливен към с. Гурково. Автомобилът им Ауди 80 е засечен от друг автомобил – Опел Корса.

След принудителното спиране, нападателят излиза от автомобила си и нанася удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите, съобщиха от Министерство на отбраната.

След подаден сигнал на телефон 112 служителите на МВР са издирили и задържали нападателя им. По случая е образувана проверка, а нападателят е задържан за 24 ч. в Районното управление на МВР-Казанлък.

Задържаният е Йордан Пенев. Лицето е от ромски произход и до момента има над 20 криминални регистрации – множество кражби, сред които кражби с взлом; хулигански прояви, сред които и нанасяне на средна телесна повреда; възпрепятстване на органите на властта и няколко влезли в сила присъди.

Има данни, че той е извършител на още 11 престъпления, за които се очаква да му бъдат повдигнати обвинения.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама