Атакуваха на сцената с нож кмета на Гданск (ВИДЕО)

48

Кметът на полския град Гданск беше нападнат и тежко ранен с нож пред очите на стотици хора по време на благотворителна акция – за набиране на пари за медицинско оборудване.

53-годишният Павел Адамович е откаран в болница и опериран, като засега състоянието му се определя като „много сериозно“, съобщава Агенция „Фокус“.

Атаката е изключително нагла, тъй като нападателят успява след нея да вземе микрофон на сцената, по време на благотворителната инициатива и дори е успял да каже, че е бил несправедливо вкаран в затвора и „затова Адамович трябва да умре“. Причината, според нападателя, е, че присъдата му била „прочетена“ от предишното центристко правителство, а Адамович е избран с тяхна подкрепа. Нападателят бързо е бил разпознат и арестуван. Говорителят на полицията в Гданск е казал, че това е 27-годишен мъж, жител на града.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, полският президент Анджей Дуда и премиерът Матеуш Моравецки са изразили своето безпокойство и подкрепа за Адамович.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама