Млад лекар не замина за Рим, остана в Хасково

57

Млад лекар остана у нас, въпреки че имал възможност да специализира в чужбина. Не смята да бяга. Той е на 29 и е четвърта година специализант в отделението по хирургия на Хасковската болница.

„Тук ми се предоставя възможност да работя редом с всички останали специалисти. Мога да кажа, че се чувствам уважаван“, сподели специализантът д-р Никола Ганашев пред bTV.
Той дава дежурства и в Спешния център.

„Стигал съм, може би, до около 200-250 часа месечно и като част от спешния екип ми се е налагало да изкарам дори денонощие в болницата“, каза Ганашев.

Снимка: bTV

Две дежурства в Спешната помощ за малко не го превръщат в пациент. Агресията, която среща от болните, обаче приема като опит, макар и горчив.

„Всеки, който се е захванал с тази професия, знае, че не винаги е възможно да се помогне. Ценно е да чуеш едно благодаря, след като си успял да помогнеш на някого“, коментира специализантът.

Имал е възможност да специализира в Рим, но избира Хасково. Казва, че и на Запад не е лесно да достигнеш високо заплащане.

„Имах възможност да посетя и клиники в Италия и смело мога да заявя, че не са много пред нас. Ако човек иска да работи, иска да се развива, подчертавам иска да работи, може да доближи дохода, който би имал един специализант и тепърва стартиращ лекар на Запад“, обясни д-р Ганашев.

След година на д-р Ганашев му предстои изпит за придобиване на специалност. При успех ще продължи да работи в същата операционна на отделението, в което практикува и днес.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама