Във ФБ: Споделиха снимка на българин 1,1 милиона пъти

829

Снимка, направена за шега край табелата на троянския квартал Попишка на 12 януари около 16 ,00 часа за по-малко от две денонощия се превърна в истински хит за социалната мрежа Фейсбук и достигна над 1 100 000 споделяния.

На нея позира гол ловчанлията Йонко Петков, който през вече далечната 1989-а бяга от България и получава политическо убежище в … Нова Зеландия. Повод за емиграцията му става намерението да смени българското си име с турско в знак на солидарност с негови приятели, които били засегнати в онзи момент от т.нар. възродителен процес, пише Монитор.

По онова време Петков се заминавам на професионално ниво с джудо и дори се състезавал на тогавашния отбор на МВР „Левски Спартак“. След като получил и новозеландско гражданство нашенецът завършил маркетинг в Австралия, оженил се за художничка от Плевен, двамата имат син – лекар и дъщеря – студентка по архитектура, които живеят в Палма де Майорка.

По телефона Йонко Петков, който в момента е на гости на родителите си в България сподели, че снимката е направена съвсем спонтанно от негова позната, която живеела в Троян , след което я споделил на личния си профил в мрежата.“Не съм очаквал подобна реакция, останах изумен след като видях каква „скорост набира и колко разнообразни са коментарите под нея. Надявам се, че местните жители на Попишка са я възприели с чувство за хумор и като опит за популяризиране по нестандартен начин на някогашната балканска махала“, коментира 51-годишният мъж.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама