Еврокомисията отхвърли исканията на българските превозвачи (ВИДЕО)

79

Комисията по транспорт в ЕП отхвърли поискания от България компромисен вариант за пакета „Мобилност”. Това стана ясно, докато българските превозвачи протестират на площад „Люксембург“ в Брюксел.

Стотици шофьори се събраха на протест в центъра на Брюксел, подкрепиха ги и техни колеги от Източна Европа, съобщи vesti.bg.

От разгледаните три доклада днес, Комисията по транспорт на Европейския парламент подкрепи единствено предложението камионите, извършващи товарни превози в ЕС, да се връщат веднъж на три седмици в държавата, където е регистрирана фирмата собственик. Това не е окончателно решение и въпросът предстои да бъде обсъден в пленарната зала на ЕП.

Отхвърлени бяха двата доклада, свързани с почивките на водачите и техните възнаграждения.

Предстои по-късно днес евродепутатите от комисията да решат как ще продължат работата по тези теми и засега не е известно какви текстове ще бъдат подложени на гласуване в пленарната зала – същите, променени или нови.

Днешното решение е само стъпка от очертаването на становището на ЕП в преговорите с Европейската комисия и Съвета на ЕС.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама