Войводиново на бунт заради пребития от роми командос (ВИДЕО)

127

Масов протест в пловдивското село Войводиново. Негови жители излязоха на шествие заради случай на саморазправа. След спор на пътя двама младежи нападнали и набили военен, който е в болница.

Хората се събраха на протест пред местната църква и тръгнаха по посока на ромската махала, която според тях е причината за всички проблеми в селото. Вчера по обяд военнослужещ 33-годишен мъж от селото, прибирайки се от ритуала за Богоявление вкъщи, се стига до саморазправа с двама жители на махалата.

Младият мъж е в много тежко състояние в болница, предстоят му операции.

Хората от селото настояват да бъдат изселени всички, които живеят в незаконни постройки.

Видях само че става търкало на земята. Той е ударен в носа с чело, пада, хващат му якето, мятат го на главата и започва боя. Единият го държи, а другият го рита. При всичките ми писъци и викове за помощ, никой не пожела да спре, разказва очевидец на случилото се.

Предстои заснемане, за да се докаже, че тези постройки са незаконни и след това ще бъдат издадени съответните заповеди. До 10 дни ще бъде решен проблемът, каза кметът на община Марица Димитър Иванов, цитиран от Нова телевизия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама