Космат януари – последната мода в социалните мрежи (СНИМКИ)

450

Нова странна мания тръгна от януари в цял свят – жените захвърлят за месец епилирането и бръсначите с благотворителна цел.

Кампанията с игривото име Januhairy (от „януари“ и „космат“) тръгва по инициатива на Лора Джаксън, студентка от Университета в Екзитър, Великобритания, пише fakti.bg.

Снимка: Instagram/Лора Джаксън

Тя нарече движението „проект за жените да предизвикат социалните норми“. Спечелените средства от кампанията ще бъдат преведени за благотворителност, като в нея вече са се регистрирали жени дори от Русия и Канада. Снимка: Instagram

Потребителите на социалните мрежи са разделени по отношение на предизвикателството, едни се чудят: „Защо тези жени си мислят, че да се направят на грозни и космати ще докаже нещо?“.

Снимка: januahairy compaign

Други пък подкрепят идеята с коментари като: „Харесва ми! Благодарим ви, че споделихте тази идея. Спрях да премахвам космите си преди около 2 години и тогава осъзнах, че на мен не ми пука особено как изглеждам с косми по тялото, така че защо полагам всички тези усилия, които мъжете не се очаква да полагат?“.

Снимка: januhairycompaign

А вие какво мислите? Нужно ли е жените да се обезкосмяват?

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама