Космонавти посрещат Нова година с шампанско на снимка

80

Руските космонавти на борда на Международната космическа станция (МКС) ще посрещнат Нова година с шампанско и руска салата на снимка, съобщава РИА Новости.

По думите на члена на екипажа Андрей Борисенко, на празничната трапеза няма да присъства традиционното пенливо вино, тъй като в орбита са строго забранени всякакви газирани напитки. В условия на безтегловност ако бъде отворена истинска бутилка шампанско, тя ще се превърне в смес, която ще се разпилее в невероятен обем, информира Дарик.

Какво ще е новогодишното меню на космонавтите на МКС?

Това би принудило космонавтите да се отдадат на продължително чистене. Освен това и алкохолът е забранен на МКС. Така че руският екип ще трябва да се задоволи само с картинките в празничната нощ.

Борисенко заяви, че колегите му с удоволствие са се заели с новогодишната украса на елхата с космически играчки. В съответствие с условията в космоса, коледното дърво виси от тавана с главата надолу.

Космонавтът сподели, че в космоса се запазва земната традиция да се правят подаръци. Те се подготвят още на Земята, дълго преди празника и екипажът ги взема със себе си в орбита. Даровете могат да бъдат доставяни и с товарния кораб „Прогрес“ непосредствено преди Нова година.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама