10.5 C
София
петък, май 3, 2024
Начало Без категория Сандански на протест заради уволнен „лекар на годината“

Сандански на протест заради уволнен „лекар на годината“

61

Тази седмица отличеният за най-добър лекар за 2018 г. в Югозапада д-р Георги Алексиев беше освободен от работа в болницата в Сандански. Договорът на хирурга не е бил подновен от здравното заведение.

Само за два дни д-р Алексиев събра подкрепата на десетки колеги и пациенти във „Фейсбук”, а днес в Сандански е планиран и протест срещу решението д-р Алексиев да бъде освободен.

 

„Преди 8 години бях прострелян в сърцето. Д-р Алексиев ме дари с втори живот, за което аз съм много благодарен. Тук сме да го подкрепим за това, че той създаде един прекрасен екип за тези години, в които работи тук – в хирургичното отделение на град Сандански.

Другото, което искам да кажа е, че не може да се постъпва така с един такъв професионалист – лекар на годината за 2018 г. Сигурно няма друга държава, в която един такъв лекар може да бъде уволнен”, каза Илия Апостолов, който е сред протестиращите.

Снимка: Ирина Жерева

Управителят на болницата в Сандански д-р Тонев освободил Алексиев заради „трудния му характер и лошо отношение към пациенти”.

„По повод обидното му поведение към една колежка, която участваше в екипа, той беше поканен от етичната комисия да дава обяснения. Има множество оплаквания от пациенти, че са обиждани с обидни и дори нецензурни думи, когато са имали контакт с него и са се обръщали за помощ към него”, каза управителят на МБАЛ „Югозападна болница” д-р Илия Тонев.

Според самия Алексиев обаче подобен мотив не може да бъде основание договорът му да не бъде подновен.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама