Няма запитване към България за разполагане на кораби в Черно море, заяви Борисов

28

Към момента няма запитване към България за разполагане на военни кораби в Черно море, заради конфликта между Украйна и Русия. Това заяви след парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов.

Вчера Си ЕН Ен съобщи, че САЩ се подготвя да разположи военни кораби в Черно море.
Той поясни, че разрешаването на влизането на военна техника в страната ни, става с решение на Министерски съвет, пише Дарик.

„Черно море трябва да бъде място за туризъм, за газопроводи, фериботи. Влизането на кораби, влизането на толкова могъщ руски кораб от другата страна, неминуемо ще доведе до голяма криза“, заяви премиерът.

„Още повече, доколкото знам на територията на Черно море, най-добрите туристически курорти са в България. Това пряко ще ни засегне. Полагам всички усилия. Не искам публично да говоря какво съм сторил по темата с колегите в чужбина и в Украйна и т.н. Надявам се да се вложи здрав разум“, беше категоричен Борисов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама