Какво време ни очаква днес

60

Днес ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд.

Преди обяд ще има условия за поледици, главно в Дунавската равнина. През деня ще се усили северозападния вятър – ще бъде умерен до силен и с него мъглите в низините ще се разсеят. Максимални температури между 3° и 8°, в София около 5. Вечерта, с понижението на температурите, дъждът в Североизточна България ще премине в сняг, но ще е в процес на спиране, а от запад ще започне разкъсване на облачността.

Над планините ще бъде предимно облачно, на места с превалявания от сняг. Ще духа силен вятър от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 14 часа на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието ще бъде облачно на места с превалявания от слаб дъжд. Ще се появи умерен до силен северен вятър. Максимални температури от 4-5° в северните, до 9-10° в южните райони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала и вечерта ще се усили.

Източник: meteo.bg

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама