Най-лошите работодатели влязоха в „списък на срама“

blank
Снимка: informabtl.com

Международната конфедерация на профсъюзите (МКФ) обяви списък с най-лошите работодатели в света за 2018 г.

В него са имената на Джеф Безос от „Amazon“, Винсънт Болор от „Bolloré“, Иван Гласенберг от „Glencore“, Дара Косровшахи от „Uber“, Лий Кун от „Samsung“, Дъг Мкмилън от „Walmart Inc.“, Майкъл Оари от „Райънер“, Уил Шу от „Deliveroo“, Арне Соронсън от „Marriott International“ и Харви Уеинстийн, бивш изпълнителен директор на Weinstein Company и основател на Miramax, съобщават от КНСБ, на които се позовава bTV.

„Десет мъже, чиито компании имат глобално влияние, са избрани за анкетата през 2018 г. заради злоупотребите с правата на работниците и техните дейности, които подкопават интересите на трудещите се“, каза Шаран Бъроу, Генерален секретар на МКФ.

Всеки, който иска, може да гласува за най-лошия работодател на годината до 6 декември 2018 г. на: congress2018.ituc-csi.org/worst-boss.

Гласуването за най-лошия шеф в света беше проведено за първи път през 2014 г. Тогава спечели Джеф Безос от Amazon.

„Краткият списък на срама отразява едни от най-лошите злоупотреби с корпоративната власт – тактики срещу нашата организация, заплащане под минималната работна заплата, избягване на данъци, корупция, експлоатация на работници, нарушения на правата на човека и унищожаване на околната среда. Ще се борим като световно съюзно движение, за да променим правилата, за да защитим правата на работниците и да сложим край на корпоративната алчност“, отбеляза Бъроу.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама