Гришо разкри защо няма да участва на турнира в София

38

Григор Димитров за първи път обяви реалните причини, заради които няма да участва на задаващия се турнир Sofia Open 2019 през месец февруари.

Той мотивира това решение с факта, че според него това е „частен турнир“ и не би трябвало да има напрежение от липсата му сред списъка с тенисисти.

„За момента не изглежда много добре (шансът да играе в София б.р.), решили сме да играем Ротердам и Акапулко, знам, че може да е разочарование, но не виждам защо трябва да има напрежение да играя в един частен турнир“, заяви Григор в Монте Карло пред bTV.

„Разбирам го това нещо, че феновете ще са тъжни от моето отсъствие. Те пак ще ме видят. Има неща, които искаме да направим в България. Това обаче е частен турнир. Защо трябва да правим частен турнир? Защо трябва да правим това, ако може да направим нещо повече, да се даде шанс не само на АТР играчи, а на нашите си играчи, за българите, защо да нямаме повече Фючърси и Чалънджъри в България?“, каза още Григор.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама