Съдът затвори хотела на Арабаджиеви

25

Върховният административен съд (ВАС) разпореди затварянето на хотел „Маринела“ в София, като отмени определението на по-долна инстанция, с което се спираше изпълнението на решението на Националната агенция за приходите (НАП) за затваряне, става известно от съобщение на сайта на институцията.

Решението не подлежи на обжалване.

Забранява се достъпът до хотела в срок от 7 дни. Казусът стигна до ВАС, след като приходната администрация разпореди запечатване на хотела на Ветко и Маринела Арабаджиеви заради системно укриване на приходи. Софийският административен съд обаче спря изпълнението на това решение на НАП, тъй като било немотивирано.

Месец преди това – на 28 септември, данъчните запечатаха хотела за седмица заради данни, че част от фискалните апарати в хотела не са имали връзка с приходната агенция. От „Маринела“ тогава съобщиха, че става въпрос за липсващо свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност.

На 3 октомври Административният съд в София отмени запора на част от обектите в хотела. Два дни по-късно, на 5 октомври, данъчните отново запечатаха хотела, този път заради липса на връзка между фискално устройство и системата на НАП.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Двамата са извън страната и се издирват от Интерпол. Съдът е запорирал банкови сметки и търговски дялове на семейство Арабаджиеви, защото в официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижими имоти и автомобили.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама