Създадоха първите генно редактирани бебета

52

Китайски учен твърди, че е участвал в създаването на първите генно редактирани бебета – близначки, чиято ДНК е променена, така че да се предава на поколенията, съобщи Асошиейтед прес. Американски учен също каза, че е участвал в разработката в Китай.

Ако твърденията на учените са верни, това ще е голяма промяна в науката и етиката. Учени използваха спорна технология за редактиране на човешки ембриони, информира Дарик

Подобни експерименти са забранени в САЩ, именно защото ДНК промените могат да бъдат предадени на поколенията, а и съществува риск да бъдат засегнати други гени.

Хе Джанкуей от Южния научно-технологичен институт в Шънджън, който е учил в американските университети Райс и Станфорд, каза, че е променил ембрионите на няколко двойки, подложили се на репродуктивно лечение. Досега е имало една бременност с такива ембриони.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама