Българин с 18-та европейска титла по карате

181

18-та европейска титла спечели пловдивчанинът Валери Димитров на Европейското по карате, състояло се в Унгария. Иванка Делева е шампион за първи път в абсолютна категория при жените.

Каратеките на България спечелиха общо 3 златни, 1 сребърен и 8 бронзови медала, от които 2 златни и 1 бронзов за каратеките на АСКК „Тракия“ – Пловдив, пише plovdiv-online.com.

АСКК“Тракия“Пловдив бе на върха на Европа като спечели два златни медала в абсолютна категория при мъжете и жените и звуча българският химн.

Валери Димитров спечели 18-тата си Европейска титла в своята категория /14 пъти европейски шампион по категории и 4 пъти в отворена категория/, един феноменален успех за нашата каратека, който от години не спира да радва България, клуба и съгражданите на града под тепетата. Страхотна игра, прекрасен финал, в който се видя колко много още може сенсей Валери.

Европейска титла за първи път за България при жените в абсолютна категория донесе Иванка Делева. Ваня отгодини мечтае за европейска титла, но все малко не и достига. Днес обаче тя показа игра, дух и огромно желание за победа като прегази съперничките си и стъпи на първото място на Европейската стълбичка.

Мирослав Милев се представи много достойно, загубвайки на 1/4финала от вицеевропейския шампион. Миро направи страхотна първа среща нокаутирвайки противника си в първите минути на боя, много тежка втора среща, в която игра срещу неудобен противник, но успя да направи обрат и да продължи битката, и изключително успорвана четвъртфинална среща, в която отстъпи на вицеевропейския шампион, който бе доста по ръстов и тежък от него.

Мария Филипова спечели бронз при по-малките /U16/ и даде една добра заявка за Европейското през 2019г. Останалите наши каратеки – Поля Бояджиева, Васка Мандалова и Светлана Тимова също се представиха добре и натрупаха ценен опит при по-малките каратеки. За тях това беше един добър дебют на Европейското първенство.

В тези два дни настъпи тотален обрат в карате Шинкиокушин като звуча българският химн и при мъжете и жените в абсолютна категория. Видя се радост в очите на треньори, съдии, състезатели и поддръжници, без които този успех нямаше да е на лице.

                                                           *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама