Протестът вчера – глоби и задържани

84

Анализ на полицията за вчерашния протест – 58 акта за установени административни нарушения, 38 фиша, 11 задържани.

В столицата  са задържани общо четирима души. Освен мъжа, шофирал демонстративно на пл. „Княз Александър I“, срещу когото има обвинение за хулиганска проява, в различни районни управления са отведени още трима непълнолетни и един пълнолетен, които са носили „забранени предмети“, съобщават от пресцентъра на полицията.

След снемане на обяснения и предупреждение, те са освободени, като непълнолетните са предадени на родителите.

В Благоевград е установено кратковременно навлизане на пътното платно, на 9 лица са съставени протоколи по чл. 64 и 65 от ЗМВР.

В Монтана за различни нарушения на шофьори са съставени 5 фиша и 13 акта по ЗДВП.

Актове за установени административни нарушения са съставени на 3-ма протестиращи в Плевен, в полицията е отведено едно лице.

В рамките на организираното автошествие в Силистра за установени различни нарушения са съставени общо 5 акта, както и три протокола по чл. 64 и 65 от ЗМВР.

При извършени проверки на територията на Хасковска област са били установени 5-ма без документи за самоличност, двама от които непълнолетни. Те са били отведени в РУ-Свиленград за установяване на самоличността им и са им съставени съответните актове по ЗБДС. На водачите на три автомобила са съставени актове – паркирали автомобилите си на кръстовище и затруднили транзитното преминаване на автомобили.

В Ямбол са съставени 28 протокола, 6 акта и 26 глоби  с фиш.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама