Евродепутати призоваха Безос да спре търговията със съветски символи

56

На електронния магазин Amazon се продават най-различни предмети със знаци от СССР.

27 евродепутати от 13 страни изпратиха отворено писмо до онлайн гиганта Amazon и неговия изпълнителен директор Джеф Безос с искане да преустанови продажбата на предмети със съветски символи. Според тях това е оскърбление към жертвите на режима, пише France Press, цитиран от economic.bg.
Авторите на призива дават пример с тениски, карнавални костюми, знамена и сувенири, на които е изобразен символът със сърп и чук на Съветския съюз, както и надписът на кирилица „СССР”.
По-рано такива се продаваха и от американския гигант в търговията на дребно Walmart. През септември веригата се ангажира да спре предлагането им именно заради подобни оплаквания. Германският производител на спортни стоки Adidas също се ангажира да спре от май продажбата на дрехи със съветски символи.
Депутатите подчертават, че общият брой на жертвите на съветския режим възлиза на над 60 милиона, без да се броят над 10 милиона депортирани в концлагери в Сибир, където са били подложени на нечовешки условия на живот, принудителен труд, глад и физически насилия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама