80 обекта в Газа бяха атакувани от ВВС на Израел

48

Израелските военновъздушни сили са нанесли през нощта срещу събота удари по 80 цели в Ивицата Газа, в отговор на обстрела от страна на палестинците.

Това съобщава пресслужбата на израелската армия, цитирана от БГНЕС.

„Десетки бойни самолети и хеликоптери на израелската армия атакуваха обекти на терористичната организация „Хамас“ в Ивицата Газа“, се казва в съобщението

Според предоставената информация, сред унищожените цели са пет военни обекта, два цеха за производство на оръжие, тренировъчна база и противовъздушен отбранителен пост.

По-рано бе съобщено, че не по-малко от 30 ракети са били изстреляни срещу израелската територия от страна на Газа. Израелските сили започнали да нанасят въздушни удари по обекти на палестинските бойци в отговор на тези атаки. Както съобщи телевизионният канал „Ал-Маядин“, по време на обстрела са били нанесени материални щети на редица жилищни домове, а също и върху сградата на индонезийска болница.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама