16-годишно момиче умря след групово изнасилване от имигранти в Рим

195

Напрежение в Рим, след като имигранти упоиха и изнасилиха групово 16-годишно момиче, в следствие на което жертвата е починала.

Трима от нападателите са задържани, а четвърти се издирва, съобщи NOVA.

Случаят подсили антиимигрантските настроения на Апенините и предизвика наказателни акции от страна на  гражданите. Нападателите са от Сенегал и Нигерия и са били с изтекло разрешение за временен престой като търсещи убежище имигранти.

Тялото на 16-годишната Дезире Мариотини беше намерено в изоставена сграда в квартала „Сан Лоренцо”, който през последните години беше заселен от имигранти и мюсюлмански общности и е едно от местата за улична търговия на наркотици. Жертвата е била упоена и изнасилена. Починала е след 12 часова агония.

„Като жена и майка съм шокирана от бруталността на случилото се. Кварталът показва своите настроения. Общината се опита на няколко пъти да разчисти зоната, но не успя. Вечер тук е анархия и управляват престъпниците. Очевидно трябва да обсадим квартала”, заяви кметът на Рим Вирджиния Раджи.

Виновните за смъртта на момичето са контролирали продажбата на наркотици в зоната и са избягали от имигрантски центрове.

Снимка: NOVA

„Обещавам на почтените граждани в квартала, че ще ударим с твърда ръка срещу тези червеи, дилърите на наркотици, рекета и проституцията. Няма да бъде отмъщение, а правосъдие. Изнасилване от хора, злоупотребили с домакинството на нашата страна, е двойно престъпление. Ще пуснем допълнителни сили на реда и няма да се съобразявам с предупреждения от Брюксел как да се опазваме”, заяви вътрешният министър Матео Салвини.

Той влезе в спор с Брюксел заради отказа си да даде достъп на италиански пристанища за кораби с имигранти. Салвини поднови плановете си да забрани достъп и престой на имигранти, дошли по море със спасителни кораби на неправителствени организации или с лодки на трафиканти.

Група от граждани сформираха доброволни отряди за опазване на опасния квартал.

Някои обвиниха Салвини в политически спекулации, a други го поздравиха, че връща законността в страната.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама