Задържаха заподозрян за бомбите-колет във Флорида

29

Във Флорида бе задържан мъж, който е основният заподозрян за изпращането на подозрителни пакети в САЩ до видни демократи и противници на президента Доналд Тръмп.

Това каза представител на властите, цитиран от Ройтерс.

Според американски медии той е 56-годишен мъж, идентифициран с ДНК доказателства, съобщи BBC.

Първи заподозрян бе задържан във връзка с подозрителните пакети, изпращани в САЩ до противници на президента Доналд Тръмп, предаде по-рано Франс прес.

Говорителка на американското министерство на правосъдието съобщи новината в Twitter, но не даде подробности.

Заподозреният е бил задържан в района на град Маями, щата Флорида, уточни представител на правоохранителни органи, цитиран от Ройтерс.

Броят на подозрителните пакети, изпратени през последните дни в САЩ до видни демократи и противници на Тръмп, достигна днес 12, посочва Франс прес.

По-рано днес министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен каза, че поне някои от пакетите са били изпратени от Флорида, отбелязва Ройтерс.

В резултат разследването се съсредоточи в югоизточния американски щат и по-конкретно върху център за преразпределение на пощенски пратки в района на Маями.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама