Цацаров проговори за случая с Баневи

36

Тече процедура по екстрадиция на семейство Баневи във френския съд.

Двамата ще бъдат разследвани за пране на пари и данъчни престъпления. Това коментира в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БЛИЦ. Цацаров участва в национална среща на съдебните медици в Града под тепетата.

Припомняме, че бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани в Ница при акция на френската полиция, след издадена Европейска заповед за арест. Разследването за момента срещу тях е свързано с дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД.

„Баневи ще бъдат разследвани по няколко обвинения, „Полимери” е само началото, добави още Цацаров.

Цацаров каза още, че издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви също е в ръцете на френската полиция и очакват скоро те да бъдат намерени.

Главният прокурор също коментира и случая с Димитър Желязков – Митьо Очите.

„Приключила е процедурата по екстрадацията в турския съд и предстои връщането му в България“, посочи Цацаров.

Цацаров коментира и Иво Прокопиев. Той е разследван не като издател, а като бизнесмен и по-конкретно за „Каолин“. Твърденията, че бил подведен под отговорност, защото неговите издания пишели срещу корупцията, не отговарят на истината. Обвинител номер едно се въздържа да посочи конкретни подробности за Прокопиев и уточни, че е обвинен за пране на пари.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама