Човек загина след тежка катастрофа с 5 автомобила

71

Шофьор на лека кола почина при катастрофа, включваща 5 автомобила.

Вчера около 19.13 часа, по първокласен път II-55, в Прохода на републиката, в посока север, се е движила лека кола „Рено Лагуна“, управляван от 66-годишен мъж от с. Длъгня, общ. Дряново. На около 4 километра след гр. Гурково същият предприема маневра „изпреварване“ на товарен автомобил.

За катастрофата съобщиха от МВР.

„Ивеко“ с прикачено полуремарке, управляван от 54-годишен турски гражданин, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в товарния автомобил „Волво“ с прикачено полуремарке, управляван от 47-годишен водач от гр. Несебър. При удара водачът на „Волво“-то излиза в крайпътна канавка, а леката кола „Рено“ навлиза отново в лентата за насрещно движение и се блъска последователно в специализиран автомобил „Мерцедес“, управляван от 42-годишен мъж от гр. Стара Загора и в друг товарен автомобил „Пежо Боксер“, управляван от 40-годишен водач от гр. Асеновград.

В следствие на настъпилата катастрофа, водачът на  „Рено“-то е починал на място.

Останалите водачи на МПС, участващи в произшествието, са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама