Хакерска атака срещу British Airways засегна 380 000 души

33

Генералният директор на британската авиокомпания „Бритиш еъруейз“ (British Airways) Алекс Круз обеща днес компанията да плати компенсации на клиентите засегнати от кражба на банкови данни след голяма хакерска атака срещу уебсайта ѝ.

Това предадоха агенциите „Франс прес“ и „Асошиейтед прес“.

Круз подчерта, че сайтът на авиопревозвача е бил обект на „технически съвършена“ атака. „Бритиш еъруейз“ снощи съобщи, че сайтът и мобилното ѝ приложение са били обект на онлайн кражба на лични и финансови данни на 380 000 клиенти, които са правили онлайн резервации в разгара на ваканционните пътувания от 21 август до 5 септември. Пробойната в компютърната система вече е отстранена.

Според Круз откраднатата информация е достатъчна, за да могат престъпниците да използват данни от кредитни карти за незаконни цели. Той уточни, че полицията е започнала разследване.

Акциите на компанията – майка на „Бритиш еъруейз“ – Ай Ей Джи (IAG) – поевтиняха с 2.76% днес половин час след откриването на Лондонската фондова борса, отбелязва АФП. /БТА

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама