Нападнаха полицаи в Сливен след сигнал за силна музика

36

Трима полица пострадаха на 18 октомври след нападение в сливенския квартал “Надежда“.

Те са се отзовали на сигнал за висока музика, получен в 22.15 часа. Веднага към мястото били насочени полицейски автопатрули, съобщиха от МВР.

При пристигането си униформените заварили група от лица, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания и да предоставят документите си за самоличност.

При опит да бъдат задържани, двама от тях, във видимо нетрезво състояние, започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаите, да ги обиждат и заканват. Насъбралата се тълпа оказала яростна съпротива, при инцидента леко са пострадали трима от полицейските служители, двама от тях са прегледани в болнично заведение и освободени, а един – оставен за наблюдение.

Последвало задържането на 46-годишен мъж, а в хода на проведена тази сутрин специализирана полицейска операция, в РУ-Сливен са отведени още деветима от групата, чиято съпричастност към инцидента се установява.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което действията продължават под ръководството на прокуратурата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама