20 жертви след кървавото нападение в Керч (ВИДЕО)

57

Продължава разследването на трагедията в колежа в Керч на Кримския полуостров.

20 души бяха убити в сряда, като сред тях е и нападателят, който се самоуби.

Ранени са повече от 50 души, 10 от тях са в тежко състояние. Установено е, че 18-годишният ученик Владислав Росляков притежавал законно оръжие, за което получил разрешително миналия месец.

При нападението той задействал самоделно взривно устройство, а след това стрелял с пушка. На този етап няма данни нападателят да е имал съучастници, но тази версия все пак се проверява. Засега не е установен мотивът на нападението.

Руският следствен комитет обяви, че случилото се е терористичен акт. Лента.ру, цитирани от fakti.bg, написа, че любовна драма може да стои в основата на клането в Крим.

Последната публикация на убиеца в социалните мрежи е съдържала снимка на блондинка в бяла рокля и надпис „Обичам те, слънце“. Росляков е живеел с майка си, която е била служителка в местния онкологичен диспансер. FlashCrimea също смята, че любовна драма може да е причина за действията на убиеца.

В хода на разследването, което продължава, стана ясно, че Владислав Росляков е бил отличник. Нямал е никакви проблеми с оценките и редовно си взимал изпитите с отлични оценки. Негови съученици го описват като спокоен и тих човек, който не е имал много приятели. Не е показвал обаче и признаци, че може да извърши нещо подобно. Бащата на Росляков, който не живее с неговата майка, също потвърди това. По думите му неговият син не е имал приятели и е било трудно да се комуникира с него, защото е бил затворен.

В Крим обявиха тридневен траур след масовото убийство.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама