Разбиха престъпна група за разпространение на наркотици (СНИМКИ)

69

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Пернишка област.

Четвърти от групата до момента се укрива и е обявен за издирване, съобщават от МВР.

Снимка: МВР

Доказателствата сочат, че те са разпространявали дрога от началото на 2018 г. в Перник, Радомир, Брезник и Батановци. Ръководителят и двама от участниците са задържани на 12 октомври 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП, ТЗ БОП-Перник, ОДМВР и Специализираната прокуратура. При извършените обиски и претърсвания на жилища, автомобили, складове и други помещения са намерени и иззети кокаин, амфетамини, марихуана, както и други доказателства.

Снимка: МВР

Обявеният за издирване четвърти участник в групата доставял наркотиците на едро. Други двама ги разфасовали на дози и ги разпространявали. Парите от продажбите на черния пазар отчитали на шефа на групата. Той заделял част от тях като оборотни средства за покупка на нови количества наркотици, а печалбата разпределял между участниците. На тримата заловени е наложено прокурорско задържане до 72 часа. По искане на Специализираната прокуратура на 15 октмври 2018 г. Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане
под стража“ за всеки от тях.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама