Възрастна двойка изгоря в дома си в Славяново (СНИМКИ)

91

Възрастно семейство – мъж на 80 години и 78-годишната му съпруга, е загинало в понеделник при пожар в къща в село Славяново.

Сигналът за пожар в къща на улица „3 март“ в село Славяново е подаден в 23.30 часа в РУ-Харманли, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Хасково.

Снимка: Божидар Събев, „Монитор“

На мястото незабавно са изпратени спасителни екипи, които са се заели с потушаването на пламъците. След частичното овладяване на пожара, в една от стаите пожарникарите открили два овъглени трупа. По-късно се е изяснило, че става въпрос за мъж на 80 години и съпругата му на 78 години.

С тях е живеел и 54-годишния им син, който споделил, че е бил на двора, когато пламнал пожарът. Предстои повторен оглед за изясняване на причините за пожара. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Снимка: Божидар Събев, „Монитор“

Според haskovоinfo.com неофициално се предполага, че пожарът е причинен от сина, който е психичноболен и преди време е лежал в болницата в хасковския квартал “Болярово”. Той и преди е правил опити да пали в къщата. Сега е обяснил пред разследващите, че е оставил запалена цигара в къщата и е отишъл до тоалетната.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама