Сърбинът Душан Лайович победи Гришо в Пекин

78
Снимка: Илюстративна

Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира в китайската столица Пекин.

Втория си мач от надпреварата българинът загуби в три сета от сърбина Душан Лайович – 6-4, 2-6, 6-4. По този начин 27-годишният тенисист ще загуби доста точки за световната ранглиста, след като миналата година достигна до полуфиналите на надпреварата, където отпадна от бъдещия шампион Рафаел Надал, предаде NOVA.

Двубоят започна равностойно, но грешките на Димитров бяха твърде много. Именно те му костваха откриващата част, след като Лайович проби първо в деветия гейм, а след това с ас затвори първия сет в своя полза.

Във втория сет поставеният под номер 3 в основната схема българин поведе рано с пробив за 2-0, но 55-ият в света върна пробива в следващия гейм. Последва нов брейк за осмия в света, а след това той спокойно завърши сета и вкара мача в третата решителна част.

Там, противно на логиката, Лайович първи проби подаването на съперника за 3-1, но Григор се завърна в сета и мача веднага след това. След воле в мрежата и двойна грешка българинът обаче отново се пропука, за да даде пробив аванс на сърбина отново в деветия гейм. Лайович сервира великолепно и, както в първия сет, затвори срещата с ас.

За сърбина, който никога не е бил в топ 50, това е едва втора победа срещу играч от първите десет в ранглистата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама