Брат носи болната си сестричка на ръце до връх Ботев

572

Румениге звучи като име от някоя приказка. И действително е. Румениге Тодоров Юруков е героят, смелият рицар, който носи на ръце сестричката си Теодора до връх Ботев. Защото тя не може да ходи.

За уникалния случай на братска обич разказаха приятели и близки на момчето. Румениге Тодоров е запален планинар, ала 18-годишната му сестричка е прикована на инвалидна количка.

Въпреки това момчето решава да й подари навръх деня на Вяра, Надежда и Любов първия изглед от Стара планина. Двамата се качват заедно с приятели и екип на Планинска спасителна служба на 2376 метра височина. Теди се движи предимно с инвалидната си количка, но брат й я понася на ръце към върха. За да може момичето да докосне планината и да се наслади цял час на гледката.

„За мен е чест, сестричке моя. Обичам те! Ти днес успя да докажеш много неща. На батко борбеното момиче“, обръща се към Теди брат й. И твърди, че не е направил кой знае какво.

„Не съм направил нищо особено. Това е най-нормална братска постъпка от моя страна. Всеки, който има брат или сестра, би следвало да го направи, така мисля. Теди е щастлива, аз още повече“, разказва смелият брат.

Самото момиче според близките й е също толкова смела и борбена. До момента Теди е преминала три курса на рехабилитация, но са нужни още 4400 лв. за поредната терапия. Детето може да проходи, но са нужни още няколко курса за рехабилитация и специална проходилка и педиатрична стълба. Теди посещава и училище, затова са нужни специални пособия, за да не изостава от съучениците си.

Всеки, който иска да помогне на Теодора сама да изкачи скоро всеки връх на света, може да го направи на IBAN : BG94FINV91501016394407, BIC: FINVBGSF, за Теодора Тодорова Юрукова, или на Рay pal: tedi_urukova@abv.bg.

Източник: Днес.БГ

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама