Борисов: Кандидатурата за главен секретар на МВР ще обсъдя първо с президента

108

Министър-председателят Бойко Борисов ще обсъди първо с президента Румен Радев кандидатите за нов главен секретар на МВР.

Причината е, че: „системата има нужда от спокойствие“. Това обяви самият той пред журналисти в Габрово, където инспектира мост и ремонт на православен храм, предаде actualno.com.

„Това е нещо, което първо ще обсъдя в президента. Преди каквото и име да се спомене, ще го потърся, ще мотивирам кандидатура, ще сложа няколко имена и тогава ще пристъпим към необходимите по закон съгласувателни действия.

Системата има нужда от спокойствие, първо с него ще го обсъдя, за да сме сигурни, че когато пуснем документи за съгласуване, няма да се получи стрес в системата“, каза Борисов в отговор на репликата, че новият вътрешен министър все още няма информация за новия главен секретар на МВР.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама