Ето го убиеца на Мартин от Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

371

Варненският Окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 25-годишния Петър Николов, който уби с личното си БМВ варненския балетист Мартин Чикалов на пешеходна пътека в неделя.

Варненският Окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 25-годишния Петър Николов, управлявал БМВ-то, блъснало фатално варненския балетист Мартин Чикалов в неделя.

Снимки и видео: Данил Кираджиев, „Нова Вест“

Снимка: Нова Вест

Съдия Трайчо Атанасов уважи искането на държавното обвинение, водено от наблюдаващ прокурор Галина Минчева, с мотива, че има множество доказателства и свидетели за това ,че Петър Николов е карал колата във фаталната вечер. Това към момента са доказали дактилоскопичните експертизи, както и съдебно техническите такива.

Друг мотив на обвинението бе, че престъплението е особено тежко, както и утежняващите вината обстоятелства, че Петър е избягал от местопрестъплението, и ако не са били две коли, които са го засякли след сблъсъка с Мартин, въобще вероятно е нямало да спре. Все още не са излезли тестовете за наркотици, които са му взети по време на ареста в полицията.

Снимка: Нова Вест

Допълнително утежняващо вината обстоятелство е, че Петър карал без книжка от години, за което има два акта от пътна полиция. Оказа се обаче, че същият има и други криминални прояви, регистрирани в полицията. През 2008 година той е регистриран за разбиване на кола, по-късно през 2016 година има регистрация за кражба. И в двата случая 25-годишният техник, който работи във варненска фирма за монтаж на климатици, се е разминал с административни наказания – в първия случай заради това, че е бил малолетен, във втория пък му е била наложена глоба.

Снимка: Нова Вест

В събраните доказателства стана ясно и че 25-годишният обвиняем е имал проблеми със зрението, но е карал без очила . Оказа се още, че удостоверението му за постоянен адрес е извадено на 11 септемри, ден след фаталната катастрофа. Петър живеел с приятелката си, майка си и баща си в „Младост“, но при издирването не е открит на нито един от адресите, проверени от полицията. Именно това са мотивите и неправоспособният шофьор в неделя вечерта да бъде обявен за общодържавно издирване.

В понеделник адвокатът му Александър Атанасов се е свързал с МВР и е уговорил час, в който Николов да се предаде сам.

Като особенно опасна и самонадеяна определи държавното обвинение постъпката на Николов, както и опасността той да извърши ново престъпление и да продължи да кара без книжка и да застраши и други човешки животи, наложи уважаването на искането за най-тежката мярка.

Самият Здравков отказа всякакъв коментар по време на делото, в съдебната зала присъстваха негови приятели, сред които и младият мъж, който е пътувал заедно с него по време на фаталната катастрофа. Според адвоката му Александър Атанасов, Петър съжалявал и би силно уплашен, затова избягал от мястото на престъплението. Той обаче не беше сигурен дали изобщо ще обжалва мярката „задържане под стража“ заради тежкото психическо състояние на подопечния му.

В съдебната зала присъстваха още близки и приятели на загиналият Мартин Чикалов, които за пореден път призоваха за най-тежко наказание за убиеца му.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама