6 загинали и 13 ранени при самоубийствен атентат в Триполи

36

Шест жертви и 19 ранени при самоубийствен атентат в либийската столица Триполи.

По данни на местните медии в нападението на централата на Националната петролна корпорация в центъра на Триполи са участвали шестима атентатори, съобщи БГНЕС, цитирани от NOVA.

Един терорист се е взривил пред сградата, а втори – вътре в нея.Както съобщава вестник Ал Уасат, в централата на компанията е избухнал огън. Намиращи се в близост хора чули шумове от изстрели и няколко експлозии.

Либийските специални сили извършиха операция за освобождаване на заложниците в централата на Националната петролна корпорация в Триполи. Ситуацията е напълно под контрола на властите.

Според местни медии всички служители на корпорацията, които бяха държани от бойците, са освободени. Съобщено беше и че органите на реда са успели да евакуират директора на корпорацията Мустафа Санала.

При престрелка в сградата единият от екстремистите беше ликвидиран, а двама се укриха. Трима от всичките шест терористи са взривили устройствата върху себе си, единият – на входа на сградата. Всеки един от нападателите е бил въоръжен с гранати и леки огнестрелни оръжия. Според очевидци те са били тъмнокожи.

Органите на реда предполагат, че зад нападението стои „Ислямска държава”. Днешното фиаско далеч не е първото срещу правителствено учреждение в столицата на Либия. През май миналата година ИД нападна централата на Националната избирателна комисия в Либия, което доведе до смъртта на 16 души, а 19 бяха ранени.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама