Днес Велинград има два повода за празник

145

Днес ще бъдат отбелязани 70 години от обявяването на Велинград за град и 10 години от обявяването за СПА столица на Балканите.

Това съобщи Фокус, цитирани от „Новини.бг“.

Тя уточни, че тържествата започват в 10.00 часа и продължават до късно вечерта. „Кака Лара, Театър Хенд, Корпусът за бързо гърмене и много други ще забавляват децата в сутрешните часове на деня.

В 11.00 часа на входа на курорта ще бъде открита Статуя – символ на Велинград. На площад „Николай Гяуров” Ути Бъчваров ще сготви нещо „Бързо, лесно и вкусно”.

Следобедът е посветен на сериозни разговори и срещи. Министерство на туризма и лично министър Николина Ангелкова организират „Обществено обсъждане на дестинация Родопи”. Непосредствено след това започва и кръгла маса на тема: „Стратегия за ефективно използване на минералните води”.

Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева от своя страна имат задача да са водещи на официалната вечерна част. За доброто настроение на всички пък ще се погрижат: Деси Добрева с трупата на Нешка Робева, Театър на огъня и сенките FIRETER, супер групата „Легендите”, а официалната вечер ще завърши с пищно светлинно шоу и заря. За най-големите ентусиасти има и “After party” на Централния минерален плаж, където на сцената ще излезе Гери-Никол.

На 2 септември продължаваме в сутрешните и обедните часове с анимации за любимите ни деца и фолклорна палитра с ансамбъл „Добруджа”, допълни Кирилова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама