Превръщат руските войници в терминатори

63

Руските войници в близко бъдеще ще се превърнат в истински терминатори, обладаващи свръх възможности и издръжливост, информират местните агенции.

Учените вече са тестирали супер съвременен екзоскелет, който ще позволи на военните да стрелят с една ръка и далеч по-ефективно да изпълняват бойните си задачи, похвали се главният конструктор на института за точно машиностроене Олег Фаустов, цитиран от ТАСС и „Монитор“.

Авторите на новата екипировка допълниха, че благодарение на екзоскелета бойците ще носят повече бойно снаряжение и оръжие, а също така ще им помогне да се движат по-бързо. Главният конструктор обясни, че на този етап основната пречка пред създателите на високотехнологичната екипировка е отсъствието на акумулатор, притежаващ определени характеристики. Фаустов обаче посочи, че учените вече работят върху разработката му. Екзоскелетът е конструиран от шарнирно-лостови елементи, които повтарят ставите на човешкия скелет, тежи около 8 кг и позволява на войника да носи багаж до 50 кг.

Експерименталният екземпляр беше представен в рамките на форума „Армия-2018“, който се провежда край Москва. Очаква се към 2025 г. новото устройство да стане част от екипировката на войниците трето поколение „Ратник-3“, обяви председателят на военно-научния комитет на Съхопътните войски Александър Романюта. Индустриалният директор на клъстера „Ростех“ Сергей Абрамов заяви, че прототипът на екзоскелета вече е изпитан в реални бойни действия, като в момента конструкторите работят върху усъвършенстването му.

По време на форума „Армия-2018“ бяха презентирани и характеристиките на зенитно управляемата ракета с дълъг обхват 40Н6, предназначена за комплексите С-400 и С-500. Максималната височина на поражение на целите се равнява на 30 км, а а максималната далечина – на 380 км. Ракетата, чиято стартова маса е 1893 кг, лети със средна скорост от 1190 метра в секунда, пише Лента.ру.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама