Ликвидираха главатар на „Ислямска държава“

34

Абу Саид Оракзай, който е сочен за един от лидерите на групировката е бил ликвидиран по време на бомбардировки в събота вечерта в провинция Нангахар

Въоръжените сили на Афганистан ликвидираха един от главатарите на „Ислямска държава“ в източната част на страната, съобщи телевизия 1TV, позовавайки се на собствен източник, цитирана от РИА Новости.

Според информацията, Абу Саид Оракзай (Abu Sayed Orakzai) е ликвидиран по време на бомбардировките в Афганистан в събота през нощта в провинция Нангархар. Операцията се базира на разузнавателни данни на управлението за национална сигурност (NDS).

Според телевизията, още 10 бунтовници от ДАЕШ са ликвидирани по време на същата операция.

В Афганистан има противопоставяне между правителствените сили и бунтовниците на радикалното движение „Талибан“, което по-рано овладя значителна част от територията в селските райони на страната и се разшири към големите градове.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама