Властта призна :Ремонтът на пътя край Своге е бил некачествен

74

Има предписания след ремонта на пътната отсечка, глътнал 23 млн евро преди две години, призна преди минути МВР министъра Валентин Радев 

Докладвано е за контрола, който е извършен от Министерството на вътрешните работи и върху участъка, на който стана катастрофата край Своге, и в по-широк периметър на ПТП-та. Това каза вътрешният министър Валентин Радев след извънредното заседание в МС, цитиран от БНТ

Установихме, че там са правени доста предписания – 4 или 5 на брой. Уточнява се какви -към пътя към обстановката, към контролните органи. Част от тези предписания са вземани предвид, други – не.

Докладвахме кой е водачът и какви нарушения е имал, допълни още МВР шефа.

Фирма „Трейс“ ремонтирала отсечката, но след проверка се установява, че асфалта няма добро сцепление на гумите 

Регионалният министър Николай Нанков е докладвал на срещата при премиера Бойко Борисов, че пътят на който стана трагичната катастрофа край Своге е бил ремонтиран през 2016-та година от фирма „Трейс“.

В последствие е установено, че ремонтът е некачествен и е започнала дълга кореспондеция за корекция на ремонта на пътя между Регионалното министрество, АПИ и фирмата изпълнител. По информация на „По света и у нас“ износващият пласт на асфалтовата покривка не е бил с нужната грапавост, за да се осигури добро сцепление на гумите на превозните средства.

Транспортно министерство:Шофьорът има наказания за шофиране с превишена скорост

От Транспортното министерство са докладвали по време на срещата в Министерския съвет, че техническият преглед на катастрофиралия автобус е изтекъл на 5 август и повторен такъв не е направен.

Шофьорът на автобуса е получил свидетелство за правоуправление през 1977 година, но през последните години има редица глоби и наказания за шофиране с превишена скорост и неизползване на колан.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама