Маскирани и въоръжени са се опитали да нахлуят в дома на бившия заместник-министър на туризма Бранимир Ботев

45
Снимка: Thinkstock/Guliver

Трима маскирани и въоръжени са се опитали да нахлуят в дома на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев близо до Евксиновград.

Пред NOVA Ботев разказа, че това е станало около 22:00 часа в четвъртък вечерта. Бившият зам.-министър не е бил в този момент в дома си, но синът му видял какво се случва и се развикал.

Заради суматохата маскираните мъже избягали.

„От МВР-Варна веднага са изпратили екипи. Кола е стояли до сутринта”, заяви Бранимир Ботев.

Той има съмнение, че нахлуването не е било с цел грабеж, а с цел сплашване.

„В мутренската логика е най-логично да удариш някой там, където е най-болезнено – по децата му, по семейството му, по собствената му къща, демонстративно”, заяви бившият зам.-министър.

Министър Николина Ангелкова веднага излезе с позиция.

„Ще заведа дело за клевета, защото се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния. Подобни връзки са абсолютно безпочвени. Не искам да мисля, че това е част от сценарий, но обръщам внимание, че такива послания и сигнали от дестинация България могат да повлияят изключително негативно на българския туризъм”, се казва в позицията.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама