Майка с две деца беше ударена от мълния, докато снимаше бурята(ВИДЕО)

304

Трейси Кутлуол от град Галъшилс, Шотландия искала да заснеме видео на ужасната буря, но това довело до ужасни последствия.

Жената била изумена от стихията и решила да заснеме зрелището на телефона си от прозореца на дневната, пишат от Блиц.

Но за да се вижда по-добре, тя го отворила. Трейси се пошегувала, че ще я удари ток и шегата се оказала пророческа. Отначало се виждали само тъмни облаци над покривите и няколко светкавици. Но след това изведнъж всичко се осветило и се чули викове на уплаха, защото мълния ударила жената.

„Опитвах се да заснема колко е тъмно и се надявах, че ще хвана малка светкавица, но не очаквах, че ще ме удари“, споделя Трейси.

Но Трейси имала късмет: ударът попаднал в гумения предпазител на телефона, което й спасило живота. Жената не пострадала, само усетила изтръпване в ръката, която държала телефона.

После тя, приятелката й и двете изплашени деца изключили всички електрически уреди, скрили се в една стая на първия етаж и не излязли оттам час и половина.

Сега спасената, като по чудо шотландка, се надява, че нейният пример ще убеди други да не предприемат такива безразсъдни действия. „Когато мълнията удари, имаше нещо като огромна синя светлина. Тогава целият ми живот сякаш премина пред мен“, завършва шотландката.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама