22 годишен изтрещя – застреля негов познат след почерпка

173

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 22-годишен мъж за опит за убийство и за незаконно държане на оръжие

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Т.Ф., на 22 г., за това, че направил опит умишлено да умъртви другиго, като деянието е останало недовършено, поради независещи от волята на дееца причини – престъпление по чл.115 във вр. чл. 18 ал.1 от Наказателния кодекс, и за това, че е държал огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 1 януари 2018 г., в гр. Пловдив, обвиняемият Т.Ф. отишъл в дома на майка си, за да й поиска пари за цигари. Нея я нямало и той решил да изчака да се върне. Заедно с него в стаята били сестра му и жената, с която живеел. Малко след това към тях се присъединил и пострадалият Н.Н., на 36 г., като двамата мъже седнали да се почерпят с алкохол. След около един час обвиняемият излязъл и отишъл до другата стая, откъдето взел незаконно притежаван пистолет, марка „Ekol“, който бил зареден с един патрон. Върнал се в стаята и седнал на стола. Н.Н. стоял прав до вратата на стаята. Обвиняемият насочил пистолета в коремната област на Н.Н. и възпроизвел изстрел. Пострадалият паднал на земята, като двете жени, които били в стаята, го вдигнали и хванали от двете страни, след което го извели от дома и завели до къщата му, намираща се на същата улица. Те го оставили в двора. Пострадалият започнал да вика за помощ. Свидетелка го чула и се обадила на тел. 112. В болницата била извършена животоспасяваща операция на Н.Н. Според съдебно-медицинската експертиза нараняването в коремната област е причинило разстройство на здравето, временно опасно за живота.

По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства. Спрямо обвиняемия Т.Ф. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Най-тежкото предвидено наказание за престъпленията, в които е обвинен Т.Ф., е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама