Българи ограбили десетки пациенти в болници в Холандия

358
Снимка: Илюстративна

Двама българи – на 25 и на 48 години са заподозрени в множество кражби в болници в Холандия. Мъжете бяха арестувани в Белгия, след като властите откриха голям брой стоки в колата им, съобщават местни медии.

Според прокуратурата, заподозрените са влизали в болниците като посетители, а след това обирали пациенти и персонал. Те откраднали портфейл от болница на 25 юни м.г. и прибрали поне 1000 евро, заедно с пропуска на жертвата. На 31 август пък откраднали лаптоп и портфейл, съдържащ 500 евро. Двамата изтеглили пари и от дебитната карта на жертвата си. Полицейското разследване показало, че българите извършили кражби в градовете Апълдоорн, Капела ан ден Айсел, Горхем, Албласердам и Лейдердорп. Те не се посвенили да ограбят дори човек, болен от рак. Мъжете системно и организирано извършвали кражби и прокуратурата ги определя като организирана престъпна група.

„Това е очевиден случай на мобилен бандит“, заявил прокурорът по делото. По време на заседанието днес българите поискали да бъдат пуснати от ареста. Пълният мъж заявил, че има здравословни проблеми, а другият, че откритите пръстови отпечатъци по стоките изобщо не са негови. Съдът обаче реши да остави българите в ареста.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама