Тукан се излюпи за пръв път в Столичния зоопарк

243
Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

За пръв път в Столичния зоопарк и като цяло – в България, се излюпи яйце на двойката редки птици тукан.

Малкото вече напусна гнездото и прави първи опити да лети, това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Туканчето може да бъде видяно от посетителите на Зоопарка във фазанерията в сектор „Птици“. Птицата е най-дребният представител на туканите от вида зелени аракари.

Малкото туканче е поредното бебе родено това лято в Столичния зоопарк. Колекцията на зоопарка се е попълнила с две малки на изключително редките египетски лешояди, четири бебета сурикати, антилопа кана и лемурче.

В момента в Столичния зоопарк тече мащабен ремонт и разширение на сектора на маймуните. Той предвижда обособяването на 13 нови експозиционни зони, които ще бъдат разположени на площ от пет до десет пъти по-голяма от тази на досега съществуващите заграждения. Новите външни пространства ще са богато озеленени, като се запази максимално съществуващата дървесна и храстова растителност.

Предвидено е поставяне на подходящо допълнително обогатяване и аранжировки – съоръжения за катерене, дървени площадки, въжета и естествени скални масиви, които ще осигурят на животните среда, възможно най-близка до тази в естествените им обитания.

Тази година Столичният зоопарк отбелязва 130 години от създаването си.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама