Съдят Ед Шийран за 100 милиона долара

44

Съдят звездата Ед Шийран за 100 милиона долара, съобщи TMZ.

Според компанията Structured Asset Sales той е изплагиатствал известната си парче Thinking Out Loud от песента на Марвин Гей Let’s Get it On.

През 2016-а Thinking Out Loud спечели на Ед две номинации за „Грами”. С нея той спечели и награда за „Песен на годината”. Видеото е гледано 2,3 милиарда пъти в YouTube.

Според компанията двете песни са със сходна мелодия, ритъм, хармония, бас, беквокали, темпо и синкопиране.

Let’s Get it On е написана от Марвин Гей и Едуард Таунсенд през 1973-та година. Тя се превръща в един от най-успешните сингли на певеца, който умира през 1984-та на 44-годишна възраст.

След смъртта на Таунсенд през 2003-та, Structured Asset Sales придобива една трета от правата на емблематичното произведение. През 2016-а семейството на Таунсенд неуспешно опита да съди Шийран, че е откраднал части от песента. Съдът обаче отхвърли жалбата.

Това не е първата подобна ситуация, в която попада Шийран. През 2017-а беше установено, че мега хитът му Shape of You поразително прилича на песента No Scrubs на женската банда TLC от 1999-а.

Същата година той беше съден и от авторите на песента Amazing , написана за звездата от X Factor Matt Cardle. Според той е копирал нота по нота произведението им за чудовищния си хит от на име Photograph.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама