Съпругата на Томислав Дончев с нов статус за ромите във фейсбук

31

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев Светлана отново привлече внимание върху себе си с пореден статус, фокусиран върху правата и задълженията на ромския етнос у нас.

След като преди време дамата бе упрекната в антиромска реч заради думите си „Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!“, сега тя коментира сблъсъка между роми и полицаи в Ботевград и същевременно използва повода за атака срещу правозащитната организация БХК.

Ето какво написа Светлана Дончева в социалната мрежа в оригинален правопис:

„Предлагам Българският хелзингски комитет да излезе с „остра“ декларация в защита на правата на полицаите от Ботевград и да осъди посегателствата върху тях като представители на българския етнос. Равенство в правата и задълженията без значение на етноса, нали? Също така предлагам, всяка циганка от въпросния блок да се отрече от мъжа си, ако е хвърлял камъни и дърве по униформените лица.“

Източник: offnews.bg

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама