НС свика извънредно заседание (ВИДЕО)

46

Извънредно заседание на парламента днес. Поводът – дебатите по втория вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“, този път на тема сигурност.

Миналата седмица БСП внесе мотивите за искания вот на недоверие към правителството. Сред примерите на социалистите са неразкритите убийства от последните месеци, бегълците от затворите, битовата престъпност и проблемите в армията.

„От 10 години 9 ГЕРБ управлява. Не може непрекъснато да се оправдава с други правителства”, заяви в ефира на NOVA Елена Йончева.

„Имаше служебно правителство преди сегашното. Не обвинявам служебното правителство, тук става въпрос за това какво се случа когато има безвластие. Контрабандата се повиши и то чувствително”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

„75% от кражбите не са разкрити, 85% от телефонните измами не са разкрити”, коментира още Йончева.

„Не виждам кой точно министър-председател от БСП ще направи по-велики неща”, отговори Биков.

„Трудно е да се пребориш с това, което бившият депутат от ГЕРБ нарича организирана престъпна група, а именно шайка”, заяви Йончева.

„Едно е да кажем, че има проблеми с тема „Сигурност”, друго е да излезем и да кажем, че сме организирана престъпна група”, коментира Биков.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама